legenda

Vlatko Stefanovski slavi 50 godina karijere u Lisinskom

Foto: Muzika.hr

Vlatko Stefanovski, genije na gitari, ove godine obilježava 50 godina svoje karijere.

U sklopu proslave ovog jubileja, održat će veliki koncert u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog 18. decembra, a pridružit će mu se Gibonni, Miroslav Tadić, Jan Stefanovski, Ivan Kukić i Damir Imeri.

Ove je godine rasprodao koncert u londonskom klubu Dingwalls te je snimao novi album u Abbey Road studiju, uz Jana Stefanovskog na bubnjevima i Tihomira Hojsaka na kontrabasu. Snimili su 22 pjesme, uz kultnu “While My Guitar Gently Weeps” u čast Beatlesima.

Povodom snimanja albuma, Stefanovski je rekao: “U kultnom Abbey Road Studios obišli smo sve hodnike, vidjeli sve instrumente i da kažem sveta mjesta na kojima su Beatlesi radili. U Abbey Road Studio Three pjevao sam na mikrofonu na kojem je nekad pjevala Amy Winehouse. Ogromna je motivacija snimati na ovakvom mjestu i rijetko iskustvo. Uspjeli smo u dva dana snimiti dvadeset i dvije pjesme, Jan na bubnjevima, Hojsak na kontrabasu i ja na gitari. Ton majstor bio je Goran Martinac. Na kraju je sve završilo euforično stoga smo u kantini u kojoj su nekad sjedili Beatlesi i mnogi drugi glazbenici proslavili trud i energiju koju smo ostavili u studiju.”

Novi album, uz njegove dugogodišnje projekte, tek je dio opusa koji uključuje suradnje s velikanima svjetske glazbe, filmsku i pozorišnu muziku, kao i rad s Londonskim simfonijskim orkestrom.