JOŠ NIJE STARTER

Pjanić na udaru u Rusiji: “Pokazuje malo toga”

Poznati trener Valery Nepomniachchi rekao je u intervjuu za SE da nije siguran da će vezista Miralem Pjanić postati igrač u startnoj postavi CSKA.

Pjanić za sada dobija malo vremena za igru. Ipak, jeste li primijetili nešto zanimljivo u njegovom djelovanju na terenu?

‘’Naravno, pamtimo starog Pjanića iz njegovih utakmica za Romu i Juventus. Ali čini mi se da sada isprobava pogrešno odijelo’’ rekao je Nepomniachchi I nastavio:

“Smatram da su Pjaniću dali veliki avans. Došao nam je sa statusom superzvijezde i, kako primjećujem, već počinje sve da uči kako se igra nogomet. Svoju slavu morate dokazati efikasnim akcijama na terenu, ali on za sada nudi malo toga ‘’ bio je otvoren poznati trener u razgovoru za Sport-express.

Za sada Miralem ulazi u igru u finišu utakmice, kada protivnik polako ispuhuje, smatra Nepomniachchi.

‘’Uopće nije nemoguće da Pjanić u konkurenciji koju ima u mladom 19-godišnjem Matveyu Kislyaka, na kraju izgubi. Matvey ostavlja dobar utisak. Momak sa dobrim volumenom i kvalitetima, nepopustljiv. Pjanić neće moći dati takav volumen u igri svih 90 minuta”, rekao je Nepomniachchi.

34-godišnji Pjanić je kao slobodan igrač prešao u CSKA, potpisavši ugovor do kraj asezone uz mogućnost produženja za još godinu dana. Bosanskohercegovački fudbaler je učestvovao u tri utakmice moskovskog tima u RPL i FONBET kupu Rusije, a na terenu je proveo ukupno 41 minut.