herojski potez

BH Telecom nagradio heroja iz Brčkog: Hajrudin Đonlić dobio novi telefon za pomoć u spašavanju

Pet pripadnika Odjela za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, predvođeni vođom spasilačkog tima Gorske službe spašavanja Hajrudinom Đonlićem, poslani su u pomoć Jablanici i okolini pogođenim poplavama.

Tokom misije, Đonlić je predvodio potragu za nestalim osobama, održavajući komunikaciju s timom putem svog privatnog telefona. Nažalost, telefon je stradao u vodi, ali priča o njegovom angažmanu stigla je do BH Telecoma.

U znak zahvalnosti za njegovu hrabrost, BH Telecom je odlučio pokloniti Đonliću novi telefon. Svečanoj dodjeli poklona, održanoj nekoliko dana nakon misije, prisustvovali su direktor BH Telecoma za Brčko Amir Trobradović, zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH Damir Bulčević, šef kabineta generalnog direktora BH Telecoma Lejla Brčić i generalni direktor BH Telecoma Amel Kovačević.

Kovačević je tom prilikom istakao kako se dobro dobrim vraća, dodavši da Đonlićeva posvećenost spašavanju života zaslužuje svako priznanje, te da ga poklonjeni telefon podsjeća na njegovo herojstvo.