NETFLIX

Stigla treća sezona popularne serije: Svi su ludi za advokatom koji radi iz auta

Trenutno najpopularniji program na Netflixu je serija "The Lincoln Lawyer", barem tako pokazuje javni sistem rangiranja na najuspješnijem svjetskom streaming servisu.

Od prije nekoliko dana gledateljima je dostupna treća sezona popularne drame s deset novih epizoda. Dramska serija pravosudne tematike "Advokat iz Lincolna" prati advokata kojem kao ured najčešće služi stražnji dio automobila Lincoln Navigator, ali ga po Los Angelesu ne vozi sam nego to čini njegov vozač.

Književni predložak

Advokata Mickeyja Hallera, koji odvjetničku praksu balansira s privatnim životom, otac je i ima dvije bivše žene, glumi Manuel Garcia-Rulfo. U glumačkoj su ekipi još Neve Campbell, Becki Newton, Jazz Raycole, Angus Sampson i Christopher Gorham, a među onima koji se povremeno pojavljuju u seriji je i hollywoodski veteran Elliott Gould.

Kao predložak za seriju poslužili su bestseleri Michaela Connellyja. Prva sezona temeljila se na romanu "The Brass Verdict" iz 2008. godine, nastavku knjige "The Lincoln Lawyer". Za drugu sezonu poslužio je roman "The Fifth Witness" iz 2011. godine (bio je to četvrti roman iz serije o "Advokatu iz Lincolna", dok se aktualna treća sezona temelji na romanu "The Gods of Guilt", petoj knjizi Connellyjevog niza uspješnica.