REVUELTO

Izgorio prvi električni ‘monstrum’ iz Lamborghinija, vlasnik ga preuzeo sedam dana ranije

Prošlog vikenda u New Yorku izgorio je prvi Lamborghini Revuelto. Kako tvrdi vlasnik automobila, Ethan Duran, ključeve potpuno novog Lamba preuzeo je samo sedam dana ranije.

Duran je 14. oktobra na svojoj Instagram stranici objavio niz slika i video zapisa prilikom preuzimanja svog crnog Lamborghinija, a par dana kasnije objavio je video Lamba u plamenu.

Uz objavu je napisao: "Pa… bilo je zabavno dok je trajalo."

Može se čuti kako Duran govori "Ovo je ludo" dok Lamborghini gori, a u pozadini se čuju zvukovi sirena. Dok vatra nastavlja gutati njegov auto, čuje se niz malih eksplozija.

Uzrok požara još nije potvrđen, tako da nije poznato jesu li elektromotori, baterije ili curenje goriva na bilo koji način pridonijeli izbijanju požara.

Pogon Revuelta sastoji se od novorazvijenog 6,5-litrenog V12 atmosferca i tri električna motora.

Dva su smještena na prednjoj osovini i svaki opskrbljuje jedan od prednjih točkova, a treći je postavljen na potpuno novi 8-stepeni mjenjač s dvostrukom spojkom. Što se snage tiče, 128 KS po litri obujma je novi interni rekord, a samo V12 stroj raspolaže sa 825 KS pri vrtoglavih 9250/min uz 725 Nm najvećeg okretnog momenta pri 6500/min.

Pritom crveno područje počinje tek na 9500/min!

Nadalje, svaki od dva prednja elektromotora teži 18,5 kilograma i isporučuje 110 kW (150 KS) i 350 Nm okretnog momenta na prednje točkove, a tu je i funkcija vektoriranja okretnog momenta.

Maksimalna snaga sistema je 1015 KS.

Revuelto od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,5 sekunde, do 200 km/h za manje od 7 sekundi, a najveća brzina je ‘više od 350 km/h‘.