najelitnije klupsko takmičenje

Gasperini pred duel sa Celticom: Moramo biti veoma oprezni, ako želimo pobijediti, moramo zabiti golove

Fudbaleri italijanske Atalante, večeras će igrati svoj meč 3. kola ovogodišnje Lige prvaka protiv škotskog Celtica.

Svi ljubitelji Lige prvaka iz Bosne i Hercegovine s nestrpljenjem očekuju i novi nastup bh. reprezentativca Seada Kolašinca, a njegov trener Gian Piero Gasperini govorio je pred ovaj susret.

“Celtic je navikao da igra na pobjedu. Imaju veoma brze igrače. Morat ćemo odigrati odličnu utakmicu. Oni su napadačka ekipa. Ako ih želite pobijediti, onda morate zabiti golove. Jaka su ekipa u Škotskoj i igraju napadački fudbal“, rekao je Gasperini i dodao:

U Ligu prvaka stižete kako bi igrali protiv jakih ekipa. To smo naučili iz našeg iskustva u ovom takmičenju. Naravno, nikada nismo odustali od našeg viđenja fudbala. Moramo biti pažljivi u Ligi prvaka jer vrhunske ekipe mogu zabiti gol nakon svake pogreške. Moramo biti veoma oprezni.

Podsjetimo, Sead Kolašinac je propustio nedjeljni duel Serie A protiv Venezie (2:0) zbog prehlade. Gasperini je kazao da će na dan utakmice biti poznato da li će bh. reprezentativac biti starter.

Susret između Atalante i Celtica će suditi najbolji bosanskohercegovački arbitar Irfan Peljto.

Atalanta nakon dva odigrana kola u Ligi prvaka ima četiri boda. Odigrali su 0:0 protiv Arsenala, a onda su ubjedljivo savladali Shakhtar sa 3:0.

S druge strane Celtic je u prvom kolu deklasirao Slovan sa 5:1, ali su u drugom kolu deklasirani od Borussije Dortmund sa 1:7.

Standings provided by Sofascore