uplaćena donacija

Priskočili u pomoć: Slovenska ‘Krka’ donirala 100.000 eura za pomoć nastradalima u poplavama u BiH

Farmaceutska kompanija Krka iz Slovenije donirala je 100.000 eura za pomoć područjima pogođenim katastrofalnim poplavama i klizištima u Bosni i Hercegovini.

Ova pomoć bit će usmjerena preko Caritasa Slovenije za ublažavanje posljedica razorne nepogode koja je najviše pogodila područja Jablanice i Konjica.

Donacija je uplaćena 23. oktobra 2024. godine, a predsjednik Uprave Krke, Jože Colarič, istaknuo je važnost društvene odgovornosti u ovakvim trenucima.

"Društvena odgovornost jedna je od temeljnih Krkinih politika. U tom duhu odlučili smo priskočiti u pomoć stanovnicima Bosne i Hercegovine, koji su se zbog prirodne katastrofe našli u nesagledivoj nevolji. Svjesni smo da je humanitarna pomoć ključna u takvim trenucima", prenosi KTA.

"Krka je u Bosni i Hercegovini prisutna već 60 godina. Naše kolege u predstavništvu u Sarajevu značajno doprinose razvoju zdravstvenog sistema u zemlji, a istovremeno zajedno sa nama nastoje njegovati odgovornost prema zajednici", istaknuli su ovom prilikom iz Farmaceutske kompanije Krka.

Caritas Slovenije preuzet će koordinaciju pomoći na terenu, dok će podrška Krke značajno pridonijeti bržem oporavku pogođenih zajednica.