Magazin

Amal i George Clooney vole život u Evropi: Sele se u ekskluzivno sunčano utočište u Portugalu s kraljevskim komšijama?

Oni već imaju fenomenalne domove u Italiji i Francuskoj, ali George i Amal Clooney mogli bi dodati još jednu evropsku tačku u svoj nevjerovatni portfelj nekretnina vrijedan više miliona dolara.

Glumcu iz Oceanovih 11 (63) i njegovoj supruzi, advokatici za ljudska prava (46) život na evropskom kontinentu nije stran i, ako su nedavni izvještaji tačni, sada razgledaju imovinu u Portugalu, piše Hello! magazin.

George i Amal oduševljeni su obalnim gradom Melidesom s A-liste, udaljenim otprilike pola sata vožnje od glavnoga grada Lisabona.

Zadivljujući prizori CostaTerre

Tačnije, namjerili su se na luksuzno prebivalište u ekskluzivnom odmaralištu, CostaTerra Golf and Ocean Club.

Ultra-privatni zatvoreni kompleks imanje je koje se sastoji od više od 300 domova i to je mjesto gdje vojvoda i vojvotkinja od Sussexa navodno aktivno traže dom koji bi dodali na svoj popis.

Recimo, princ Harry i Meghan Markle žive u Montecitu u Kaliforniji sa svoje dvoje djece princom Archiejem (5) i princezom Lilibet (3). Porodica živi u zaista impresivnoj kući u mediteranskom stilu s više spavaćih soba, bazenom i prostranim vrtovima.

Međutim, prema napisima u MailOnlineu, kraljevski par želi imati bazu u Evropi, a zadivljujući prizori CostaTerre ulaze u njihove okvire.

Luksuzna Costa Terra

Ako Clooneyjevi odluče da kupe dom u Melidesu, onda vojvoda i vojvotkinja od Sussexa neće biti njihove jedine kraljevske komšije.

Harryjeva sestrična, princeza Eugenie i njezin suprug Jack Brooksbank preselili su se u Portugal 2022. i sada tamo žive u superprivatnom kompleksu sa svoja dva sina, trogodišnjim Augustom i jednogodišnjim Ernestom. Međutim, još imaju britansku bazu u Kensingtonskoj palači.

Podrazumijeva se da se Eugenie i Jacku mjesto u Portugalu dopalo nakon što su posjetili svoju rodbinu u septembru 2023.

Clooneyjevi poznaju oba kraljevska para. Amal i George prisustvovali su svadbama u Windsoru u Sussexu 2018., a sljedeće godine Amal je prisustvovala Meghaninom baby showeru u New Yorku.

U međuvremenu, Jack je radio kao ambasador robne marke za kompaniju za proizvodnju tekile holivudskog glumca, Casamigos. Slučajno, Georgeov poslovni partner iz Casamigosa, Michael Meldman, također vodi Discovery, matičnu kompaniju CostaTerre za koju Jack sada radi u odjelu prodaje i marketinga.

U međuvremenu, područje je poznato po privlačenju klijentele iz visokog društva, a špekulira se da Nicole Kidman i Scarlett Johansson također imaju kuće u tom području.

George Clooney je već godinama u Evropi. Oscarom nagrađeni glumac kupio je kuću u Lagliu, na jezeru Como, još 2002. Italijanska kuća, poznata kao Villa Oleandra, sada vrijedi više od 100 miliona dolara prema Wall Street Journalu.

Vila na Comu posebno mjesto u ljubavnoj priči

Također, ima posebno mjesto u ljubavnoj priči para budući da je 2012. George bio domaćin večere na kojoj je Amal prisustvovala kao plus jedan zajedničke prijateljice. Par je počeo izlaziti nedugo nakon toga, a ostalo je historija.

Nedavno su pustili korijene u Francuskoj. Poput svog najboljeg prijatelja Brada Pitta, George i njegova supruga Amal odlučili su uložiti u zapanjujući zamak vrijedan 8,3 miliona dolara u prekrasnoj Provansi.

Imanje Georgea i Amal Clooney u Francuskoj vrijedno 8,3 miliona dolara

Nazvana Domaine Le Canadel, kuća se nalazi na prekrasnom vinogradu iz 18. stoljeća u prekrasno slikovitom gradu Brignolesu.

Koliko je imanje fantastično pokazuju snimke iz zraka. Tu su beskonačni travnjaci, ogromni bazen, teniski teren, jezero i maslinik – i vinograd koji se prostire na 25 hektara.

Sedmogodišnji blizanci Georgea i Amal, Alexander i Ella, već govore dva jezika, italijanski i engleski. Ko zna, za koju godinu bi mogli na taj popis dodati i portugalski…