potpisani ugovori

Podrška manje razvijenim općinama: Vlada TK izdvaja dva miliona KM. Sufinansirat će osam projekata

Vlada Tuzlanskog kantona sufinansirat će osam projekata u Teočaku, Sapni, Čeliću, Kladnju i Doboj Istoku sa ukupno dva miliona KM.

To je rezultat nedavno usvojenog Programa o finansiranju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu u 2024., a premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić danas je sa načelnicima i predstavnicima općina potpisao ugovore o dodjeli sredstava.

Tim činom stvoreni su preduslovi za početak investicijskih projekata koje će doprinijeti bržem ekonomskom razvoju i stvaranju preduslova za kvalitetniji život građana.

Općini Teočak dodijeljeno je 543.478,26 KM za projekte izgradnje obdaništa i stadiona u Teočaku, Općini Sapna 543.478,26 KM za rekonstrukciju putne infrastrukture i izgradnju poslovno-proizvodnog objekta, Općini Čelić 456.521,74 KM za sanaciju i asfaltiranje lokalnih puteva, a Općini Doboj Istok odobreno je 173.913,04 KM za asfaltiranje lokalnih puteva.

Općini Kladanj je planirano 282.608,70 KM za rekonstrukciju cjevovoda gradskog vodovoda „Starićka rijeka“ i rehabilitaciju pristupne saobraćajnice za ski–lift Karaula sa parking površinama, ali će realizacija tih projekata započeti nakon što bude okončan proces pravdanja ranije odobrenih sredstava.

Svi projekti sastavni su dio Programa javnih investicija Tuzlanskog kantona 2024-2026., saopćeno je iz Vlade TK.