očajna sezona

Mediji u Srbiji kukaju nad sunovratom tamošnjeg fudbala. “Gori smo od BiH, Kosova i Crne Gore, iza nas su samo teški amateri”

Mediji u Srbiji su se raspisali o agoniji njihovih fudbalskih klubova u evropskim takmičenjima, što je značajno srozalo njihov plasman na listi koeficijenata UEFA (Evropska nogometna federacija).

Crvena zvezda je ostala na sedam bodova ove sezone, zarađenih u kvalifikacijama Lige prvaka preko Bodo Glimta, od čega su četiri sam bonus za ulazak u ligašku gazu Lige prvaka.

Od tada su prošle utakmice sa Benficom (0:2), Interom (0:4) i Monacom (1:5), a ostala je nula, prenosi Blic.

Ni drugi timovi iz Srbije se nisu proslavili, kragujevački Radnički je ove sezone uzeo samo jedan bod, isto kao Vojvodina, a Partizan je završio na 0,5. Peti predstavnik Srbije TSC je na nuli.

"Prilično teška situacija, zato smo i ispali iz čak Top20 na UEFA nacionalnom koeficijentu. Poražavajuće je kada se pogleda gdje smo sada…

Koliko smo loši pokazuje čak 36. mjesto na UEFA listi gledajući samo ovu sezonu.

Sa prosjekom od tek 1,900 poena nalazimo se tik ispred liliputanaca kakvi su Izrael (1,875), Estonija (1,625), Moldavija (1,625), Gibraltar, Farska ostrva, Vels, Finska (svi po 1,500)…

I to nije nagora stvar u cijeloj priči.

Toliko smo nisko rangirani da su ispred nas fudbalske "sile" poput Bosne i Hercegovine (2,000), tzv. Kosova (2,000), pa i Azerbejdžana (2,375), Islanda (2,375), Kazahstana (2,500) i Crne Gore (2,500)…

Da ne pričamo o onima koji su dalje poput Slovenije, Bugarske, Škotske, pa i Latvije… Sve zemlje koje imaju mizeran CV", poručuje Blic.