O NOVOM VODSTVU

Rade Bogdanović opleo po Partizanu: Rasim Ljajić je izveo jedan ozbiljan trik

Čuveni fudbalski analitičar Rade Bogdanović opisao je novog prvog čovjeka Partizana, Rasima Ljajića, kao mazohistu ili optimistu.

Bogdanović je imao samo riječi hvale za Ljajića, ističući njegovu pristojnost, iskustvo i političku vještinu, ali je postavio pitanje zašto je uopšte prihvatio ovu funkciju.

"Gospodin Ljajić je iskusan političar, on zna lijepo da priča i lijepo da pakuje. Meni je jako interesantno zašto je uopšte prihvatio taj posao. Ili je mazohista, ili je optimista. Realno, on jeste bio aktivan u FK Novi Pazar, on jeste kulturan, vaspitan, elokventan, a da li će napraviti promjene, ne zavisi to samo od njega - izjavio je Bogdanović na TV Una u emisiji "Podne", dodajući da će promjene u Partizanu zavisiti od više faktora.

"Neka za početak Rasim izbaci koliko su menadžeri uzeli pare u posljednjih osam godina i koliko su bivši igrači para smotali. Ne može me niko uvjeriti da drvo od igrača platite mjesečno 40-50.000 eura ili platite toliko velika obeštećenja. Izbacite te stavke u javnost, pa će navijači i narod da sudi", rekao je Bogdanović.

Dotakao se i Predraga Mijatovića.

"Koliko može da im donese ako živi u Madridu? Da li može klub da vaskrsne putem maila i telefonskih poziva?", pita se Bogdanović i nastavlja:

"Ja mislim da je to jedan ozbiljan trik. Nije gospodin Rasim Ljajić džaba političar, tražio je veliko ime, želio je da smiri navijače i javnost."

Bogdanović je podsjetio da je i ranije ukazivao na probleme u klubu, navodeći da su organizacioni problemi dublji od finansijskih.

"Ja sam to pričao još prije tri godine, ali kasno su ukapirali svi drugi, da je to jedan klub koji se nalazi u velikim problemima, više organizacionim, nego finansijskim. Sad je izašao na vidjelo sav onaj nerad od odlaska Zečevića, Bjekovića, pa sijaset bivših igrača poput Prekazija, Živkovića, Varge, Vermezovića, Klinčarskog. Ogriješili su se o ljude koji su pravili igrače i pravili novac - zaključio je Bogdanović, ističući potrebu za ozbiljnim promjenama unutar FK Partizan.