VELIKO RAZOČARENJE

Austrijski mediji nakon poraza Salzburga od Dinama: ‘Mizerija u Ligi prvaka’

Pobjeda zagrebačkog Dinama u Salzburgu (2:0) odjeknula je austrijskim medijima. Hrvatski prvak je golovima Sandra Kulenovića i Brune Petkovića svladao RB Salzburg u ogledu 3. kola Lige prvaka, stigao do svoje prve gostujuće pobjede u ovom takmičenju još od slavlja u Amsterdamu protiv Ajaxa 1998., a RB Salzburg ostavio bez bodova i s gol-razlikom 0:9 nakon 270 odigranih minuta u najjačem evropskom nogometnom takmičenju.

Austrijski mediji razočarani su neuspjesima svojih klubova u Ligi prvaka, pa se tako navodi da je, uz Sturm, treći poraz u trećem kolu upisao i RB Salzburg. "Ni ekipa iz Mozartovog grada nije uspjela zaustaviti austrijsku mizeriju u Ligi prvaka", piše Laola1, dok ORF dodaje da i nakon utakmice protiv Dinama "austrijski viceprvak i dalje čeka prvi gol i prve bodove" u natjecanju.

"Treća utakmica u Ligi prvaka, treći poraz za Salzburg. Ni u domaćoj utakmici protiv Dinama momčad Pepa Lijndersa nije uspjela zabiti gol. Prolazak grupne faze može se zaboraviti, ali Salzburg ima i druge brige. U Austriji je to možda i dovoljno, ali ne i u Evropi. Slijede krizni sastanci. Ne mogu se isključiti moguće posljedice za pojedince", dodaje Kurier.