u kakvom je stanju

Svi su zabrinuti nakon snimka s Mikeom Tysonom: Molim se da kući dođe zdrav

Mike Tyson uveliko se priprema za meč protiv youtubera Jakea Paula (27), koji će se održati 15. novembra u Teksasu.

Legendarni bokser objavljuje videozapise svojih treninga, kojima redovito baca u delirij mnogobrojne fanove, koji ga jedva čekaju ponovno vidjeti u ringu.

Pratitelji su nakon pretposljednjeg videa smatrali da ih Tyson zavarava montažom niza kratkih kadrova koji se neprestano izmjenjuju i zbog kojih se ne vidi da je zapravo u lošem fizičkom stanju.

Dva dana poslije Tyson je objavio novi snimak, na kojem je vidljivo kako je udarcima gotovo iz ringa izbacio sparing-partnera, koji je tražio prekid. "Tek sam počeo", napisao je Tyson u opisu videa na X-u, koji možete vidjeti ispod.

Neki od komentara ispod Tysonova videa su: "Strast u njegovu glasu govori koliko on to želi", "Zamislite svijet u kojem 59-godišnji Mike Tyson nokautira Jakea Paula. To bi bilo prekrasno", "Znoj ga oblijeva, a kaže da je tek počeo", "Molim te, neka ovo bude prava borba", "Jake Paul 1997.-2024.", "Mikeova pobjeda će uzdrmati svijet", "Zabrinut sam za Tysonove trenere, ti jadni ljudi moraju primati njegove udarce svaki dan. Ne bih se čudio da je ubio jednog ili dvojicu tokom godina"…

Jedan pratitelj je ostavio dužu zabrinutu poruku: "Tako sam zabrinut za Tysona. Godine su velik faktor u ovoj borbi. Iznenadit ću se ako dođe do druge runde. Molim se da kući dođe zdrav nakon što ga nokautira. Pomisao da će youtuber nokautirati Mikea Tysona zauvijek će biti trauma. Ostani zdrav, Mike, nadam se da je novac vrijedan toga".