Sport

Nije Messi: Yamal otkrio ko mu je bio idol u djetinjstvu

Argentinac i Brazilac formirali su smrtonosno partnerstvo u španskom timu, igrajući zajedno četiri godine na Camp Nou i osvojivši nekoliko velikih naslova.

Tokom svog partnerstva, Messi i Neymar osvojili su Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, dva naslova La Lige, tri trofeja Copa del Rey i Španski superkup.

Sinergija između njih dvojice, kako na terenu tako i izvan njega, također je utjecala na generaciju domaćih talenata treniranih u La Masiji, uključujući i samog Laminea Yamala.

Sada 17-godišnjak, zvijezda špalske reprezentacije bio je tek dječak kada su Neymar i Messi kidali odbrane u Španiji i Europi.

Lijevonogi napadač opisao je Argentinca kao "najboljeg", ali je priznao da mu je najveći idol Neymar, kako zbog stila igre tako i zbog osobnosti.

"Moj idol kad sam bio mali bio je Neymar. On je bio tip kojem sam se divio, onaj čije sam videe gledao. Bio je to Neymar, divio sam mu se", rekao je Yamal.

"Naravno, Messi je uvijek bio najbolji za mene. Ali volio sam kako je Neymar igrao i sve što je bio", priznao je.

Mlada zvijezda također je potvrdila da se sjeća "svega" što je ovaj dvojac napravio za Barçu, iako je još bio dijete kada su dijelili teren na Camp Nouu.

"S Messijem se sjećam svega, a i s Neymarom. Sve volim, sve što su napravili me fascinira", zaključio je.

Neymar je otišao 2017. nakon što ga je potpisao Paris Saint-Germain u najvećem transferu u historiji nogometa: 222 miliona eura.

Messi je sa svoje strane ostao u Blaugrani do 2021., kada je i on prešao u PSG i ponovno se udružio s Neyem.