kapitenka "zmajica"

Milena Nikolić pred sutrašnji meč sa Srbijom: Tradicija je na njihovoj strani, ali vjerujem da možemo da pobijedimo sutra

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u petak 25. oktobra igrati meč baraža sa selekcijom Srbije, a uoči tog veoma važnog duela održana je službena press-konferencija danas u Trening centru NSBiH u Zenici.

Na pitanja novinara odgovarali su selektor Bosne i Hercegovine Selver Hodžić, te reprezentativke Milena Nikolić i Melisa Hasanbegović.

Selver Hodžić je izjavio:

“Iskoristili smo ovo vrijeme otkad smo se okupili da spremimo igračice i radimo na taktici. Analizirali smo dobro selekciju Srbije. Želimo da implementiramo našu viziju igre. Zadovoljan sam radom na treninzima. Igračice imaju dobru energiju i spremni smo za meč.“

Kapitenka Milena Nikolić o narednom protivniku kaže:

“Srbija je jedna od najkvalitetnijih selekcija u našem regionu i mnogo ulažu u razvoj ženskog fudbala i reprezentacije. Individualno su odlične igračice i igraju u velikim klubovima. Tradicija je takođe na njihovoj strani, ali sve utakmice sa njima su bile neizvjesne osim posljednje. I mi imamo kvalitet i vjerujem da možemo da pobijedimo sutra, ali i u revanšu.

Podsjetimo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Srbije igra se sutra od 14:00 sati,