Region

Vučić spektakularno najavljuje: Građani Srbije, čeka vas interesantna sedmica

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da će tokom naredne sedmice biti objavljeno "mnogo papira i nevjerovatnih dokaza".

"Sljedeća sedmica bit će zanimljiva. Dvije godine sam slušao laži i uvrede povodom ubistva Olivera Ivanovića, više od godinu dana besmislice i klevete oko Jovanjice, trpio napade, brutalne i mafijaški organizovane, protiv svoje djece i porodice i uvijek sam bio spreman da svima, kako novinarima, tako i nadležnim organima odgovorim na svako pitanje. Rijetko sam postavljao pitanja, te sam posebno zadovoljan što je dio mojih političkih protivnika potvrdio da oni i njihove firme imaju račune u Švajcarskoj. Žao mi je što su obmanuli javnost za račune na Mauricijusu, osim ako ne misle da nam objasne da su samo korisnici računa, a vlasnik je njihova firma. To bi tek bio vrhunski bezobrazluk. Upravo zato, obećavam vam, poštovani građani, interesantnu sedmicu pred nama uz mnogo papira i nevjerovatnih dokaza. Pobijedit ćemo lopove i mafiju. Živjela Srbija!", kazao je Vučić.

Inače, Vučić danas popodne putuje iz Abu Dabija u Bahrein, gdje će biti u zvaničnoj posjeti, kao prvi srbijanski predsjednik koji je boravio u toj zemlji. U čast posjete, glavni grad Bahreina, Manama, okićen je srbijanskim zastavama.

Vučić je u četvrtak izjavio da je u Abu Dabiju dogovorio da se, zajedno sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kinom, u Srbiji proizvodi vakcina protiv korona virusa kineske kompanije Sinopharm.