ubijen policajac

Raport saznaje: Tužilaštvo BiH se uključilo u istragu o zločinu u Bosanskoj Krupi. Pripadnici SIPA-e već na terenu

Mi ćemo u svom našem kapacitetu biti raspolaganju kolegama u USK, izjavila je Miovčić, portparol državne policijske agencije

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uključilo se u slučaj ubistva policajca u Bosanskoj Krupu, koje je ubio 14-godišnji maloljetnik, koji je tom prilikom sinoćnjeg napada na policijsku stanicu teško ranio još jednog policijskog službenika, saznaje Raport.

Nakon što se u istragu uključilo državno tužilaštvo, izdat je nalog da u akciju stupe i pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), koji su prema saznanjima našeg portala, već na terenu u Bosanskoj Krupi.

Da će SIPA djelovati potvrdila nam je i Jelena Miovčić, portparol ove policijske agencije.

"S obzirom na to da je djelo okarakterizirano kao terorizam, mi ćemo u svakom pogledu pružiti podršku u istrazi, jer napad na policijske službenike predstavlja i napad na državu.

Mi ćemo u svom našem kapacitetu biti raspolaganju kolegama u USK", izjavila je Miovčić.

A nakon jučerašnjeg događaja u Bosanskoj Krupi, koji je okarakteriziran kao teroristički čin, Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona u petak su pojačali mjere i radnje u cilju zaštite objekata MUP-a i drugih javnih institucija od značaja na području ovog kantona.

"Mjere su pojačane nakon jučerašnjeg događaja u Unsko-sanskojom kantonu, gdje je jedan policijski službenik ubijen, a drugi teško ozlijeđen, i nakon što se nadležno tužilaštvo očitovalo da postoje obilježja krivičnog djela terorizma", objavio je MUP ZHK.