euroliga

Musu na meču sa Zvezdom pomiješali sa saigračem, pa Tavares nastavio igrati sa pet ličnih

Košarkaši madridskog Reala sinoć su u okviru Eurolige demolirali Crvenu zvezdu s ubjedljivih 95:72, ali jedna stvar je privukla posebnu pažnju svih medija.

Naime, mnogi su objavili da je centar "Kraljeva" Walter Tavares igrao susret sa pet ličnih grešaka.

Tavares je u četvrtoj četvrtini napravio peti faul na susretu i, po pravilima košarkaške igre, je morao napustiti parket, ali to se nije desilo.

Naime, sudijama i zapisničkom stolu je “promakla” jedna lična greška Realovog igrača, te je on na parketu proveo više od dopuštenog vremena.

Tavares je prvu ličnu grešku dobio na 3:13 minuta do kraja prve četvrtine zbog nesportske greške nad Kalinićem.

Na 4:26 minuta do kraja druge četvrtine Tavares je napravio faul u napadu nad Kalinićem i sudija je pokazao prstima lijeve ruke dva puta broj “2” prema zapisničkom stolu (Tavares je broj 22), a trener Reala Chus Mateo je odmah izveo Tavaresa iz igre.

Zapisnički stol je, ne zna se kako ni zašto, broj 22 protumačio kao 13, te je ličnu grešku upisao Džananu Musi.

U drugom poluvremenu Tavares je napravio lične greške nad Teodosićem i Mitrovićem u trećoj četvrtini, a kada je na 4:31 minute do kraja susreta faulirao Plavšića, već tada je trebao napustiti igru, ali s obzirom da su ti prekršaji službeno upisani tek kao drugi, treći i četvrti umjesto treći, četvrti i peti, on je ostao u igri.