emir dilaver

Trebao igrati za reprezentaciju BiH, a danas se bavi građevinom u Austriji

Nakon odlaska iz Rijeke Dilaver se vratio u Austriju i tamo pokrenuo biznis s građevinom, otkrio je bivši trener Rijeke Željko Sopić na Tribina podcastu.

Dilaver se prošle sezone teško ozlijedio na utakmici u Gorici na terenu prekrivenim snijegom. Vjerojatno je ta ozljeda utjecala na to da nakon Rijeke ne pronađe novi klub.

Veliki trag ostavio je u Dinamu za koji je igrao od 2018. do 2020. godine. Bio je jedan od vođa ekipe i ključnih igrača Nenada Bjelice. Za Dinamo je nastupio 83 puta, a za Rijeku 36 puta. Igrao je još za bečku Austriju, Ferencvaroš, Lech i Rizespor.

Ovaj 28-godišnji stoper rođen u Tomislavgradu prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije Austrije čije državljanstvo i posjeduje. U oktobru 2019. NS BiH objavio je da Dilaver neće igrati za reprezentaciju BiH, iako je dugi niz godina postojao interes.

Kako su tada objavili, on nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bh. te uvažavajući njegov stav o ovom pitanju, NS BiH nije mogao poduzeti daljnje korake u tom pravcu.