norris se pomirio

Da li je trka za šampiona Formule 1 završena? “Sramota je reći, ali nisam na njegovom nivou”

Vozač McLarena Lando Norris rekao je danas da još nije na nivou rivala za šampionsku titulu u Formuli 1, trostrukog uzastopnog svjetskog prvaka Maxa Verstappena iz Red Bulla.

"Max je najbolji na svijetu uz svoj stil odbrane i napada. Moram da budem na njegovom nivou, ali trenutno nisam na nivou na kome bi trebalo da budem. Sramota je reći, ali vjerovatno je istina. Istovremeno, to je šansa za mene da učim i napredujem", rekao je Norris novinarima u Meksiku, prenio je BBC.

Norris je prošle sedmice u Austinu zauzeo četvrto mjesto poslije kazne koju je dobio zbog nepropisnog preticanja, odnosno preticanja van staze pa je Verstappen, koji je i sam imao sličnu situaciju na samom početku trke ali nije bio kažnjen, zauzeo treće mjesto. Ta kazna podstakla je brojne komentare u vezi sa pravilima i njihovom primjenom. Britanski vozač rekao je da nije zaslužio kaznu i da Verstappenova vožnja tokom tog incidenta "nije kako bi trkanje trebalo da bude".

Norris je bio među brojnim vozačima koji su doveli u pitanje Verstappenov pristup kasnog kočenja u krivini, rekavši da je u skladu sa pravilima, ali da nije fer trkanje.

Verstappen je odgovorio da on ne postavlja pravila.

"Tako su pravila napisana. Ne kreiram pravila, samo ih poštujem koliko mogu. Ja samo primjenjujem pravila i igram se njima", dodao je on.