recept

Cinnamon roll palačinke najmekši su i najmirisniji desert stvoren za jesen

Sastojci za namaz:

1 šolja otkoštenih hurmi
2 kašike javorovog sirupa
1/4 šolje + 6 kašika vrhnja za šlag
3 kašike krem sira
1-2 kašičice cimeta

Sastojci za preljev:

3 kašike omekšalog maslaca
2 kašike krem sira
6 kašika šećera u prahu
1 čašičica ekstrakta vanilije

Priprema

Hurme namočite u vreloj vodi dok ne omekšaju, 15 min. Procijedite te stavite u blender skupa s javorovim sirupom, 1/4 šolje vrhnja za šlag, 1/4 šolje vode i cimetom. Dobro izmiksate dok ne dobijete pastu.
U zdjeli izmiksate preostalih 6 kašika vrhnja za šlag u čvrsti šlag, dodajte krem sir i izmiksajte te dodajte pastu i kratko izmiksajte dok se ne ujedine. Stavite zdjelu u hladnjak dok pripremate frosting.

Omekšali maslac, krem sir i vaniliju izmiksajte ručnim mikserom dok se ne povežu. Dodajte šećer u prahu te izmiksajte da se povežu u homogenu smjesu.

Prebacite u dresir vrećicu i stavite kratko u frižider na cca. 10 minuta. Napravite palačinke po svom omiljenom receptu, premažete s jednom kašikom namaza, zarolate te preko palačinke stavite preljev odnosno ukrasite dresir vrećicom.