istječe ugovor

Pep Guardiola: Manchester City neće propasti kao United ako ja odem

Pep Guardiola rekao je da neće doći do kolapsa Manchester Cityja u stilu rivalskog Manchester Uniteda ako odluči napustiti mjesto trenera engleskog prvaka u nogometu idućeg ljeta.

United nije osvojio naslov prvaka engleske Premier lige otkako je Sir Alex Ferguson odstupio 2013.

S druge strane, City je osvojio titulu u šest od posljednjih sedam godina, a španski strateg je uvjeren da će klub nastaviti pobjeđivati ​​čak i nakon što on napusti Etihad Stadium.

"Ne znam šta se dogodilo u Unitedu. Bit će loš znak za klub ako nakon što samo jedna osoba ode i sve su sruši. Možda će griješiti, ali kroz greške će to riješiti.

Tada će se pogreške odmah riješiti, to je sigurno. Dečki tačno znaju što moraju učiniti", rekao je Guardiola.

On je pod ugovorom sa "Građanima" do kraja sezone i do sada je odbijao govoriti o tome hoće li produžiti ugovor.

Izvori su za ESPN rekli da City očekuje odluku između reprezentativne pauze u novembru i nove godine, ali neće vršiti pritisak na 53-godišnjaka da već sada odluči.

Direktor nogometa u Cityju Txiki Begiristain već je rekao da će otići na kraju sezone i da će ga zamijeniti Hugo Viana iz lisabonskog Sportinga (Portugal).

"Oni će biti strpljivi, mirni i znati što moraju učiniti.

"Klub je dobro vođen i struktura je dobra. Čvrsti klubovi ne ovise o jednoj ili drugoj figuri. Kad je klub jak, to nije važno. Inače ne bi bilo dobro", rekao je Guardiola.