angažirani i helikopteri

Crna Gora na nogama: Policija traga za dvostrukim ubicom u Bijelom polju, mještani uplašeni

(Foto: RTCG/Vanja Rakonjac)

Brat i sestra Milanka i Jovan Madžgalj, ubijeni su sinoć u bjelopoljskom selu Sokolac, dok je osumnjičeni za to dvostruko ubistvo i dalje u bjekstvu.

Iz policije poručuju da su na terenu sve raspoložive jedinice, a građane pozivaju na oprez.

Kako javlja novinarka TVCG, do mjesta Sokolac se ne može doći jer jake policijske snage osiguravaju put od Slijepač mosta do tog sela.

Zaključani u kućama

“Ovdje su jake policijske snage i to upravo na dionici puta koja vodi prema tom mjestu. Ali uspjeli smo da telefonom razgovaramo sa nekim od mještana i naravno uplašeni su i zabrinuti su, u svojim domovima su zaključani”, prenosi novinarka TVCG.

Kako izvještava, jake policijske snage su raspoređene na trasi u dužini od deset kilometara, dok policija pretražuje teren.

Tužiteljka Ljubica Caković kazala je za TVCG da je sinoć oko 22 sata dežurna tužiteljka obaviještena od policije da su u mjestu Sokolac pronađena dva tijela.

“Preduzimaju se mjere i radnje od strane policije i tužilaštva. Za danas je planiran uviđaj”, kazala je Caković.

Načelnik Regionalnog centra bezbjednosti Sjever Haris Đurđević rekao je da su sve ekipe policije na terenu, pojačan je čitav sistem rada na području Vraneške doline.

TVCG prenosi da su angažirane i jake policijske snage, helikopter MUP-a, kao i dronovi.

Zločin u zaseoku Sokolac

Policija je sinoć saopćila da su dvije starije osobe ubijene u blizini Tomaševa u Bijelom Polju.

Kazali su da je oko 21 sat i deset minuta policiji u Bijelom Polju prijavljeno da su u zaseoku Sokolac u blizini Tomaševa ubijene dvije starije osobe, čija su tijela pronađena u kući, a da se izvršilac naoružan dao u bjekstvo.

"Sve raspoložive policijske jedinice Regionalnog centra bezbjednosti Sjever, Protivterorističke jedinice, policijski psi i helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Vojske Crne Gore stavljene su na raspolaganje i preduzimaju intenzivne aktivnosti u cilju lociranja i hapšenja te osobe“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su apelirali na građane Bijelog Polja, naročito mještane Tomaševa, da budu oprezni, ostanu u svojim kućama i ne dozvole ulazak nepoznatim osobama.

Policija, kako su dodali, preduzima sve aktivnosti u cilju stavljanja bezbjednosne situacije pod kontrolu i hapšenja izvršioca.

Oni su apelovali na građane da bilo koju informaciju koju smatraju da može biti značajna, u odnosu na ovaj događaj, prijave policiji.