šalju i batinaše

Đilas izvrijeđao Ursulu Von der Leyen: Da li Vam je neprijatno dok hvalite vlast u zemlji, evropskom prvaku u korupciji i kriminalu?

Predsjednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, poslao je danas otvoreno pismo predsjednici Evropske komisije, Ursuli Von der Layen, prenosi Nova.rs.

On u tom pismu njoj postavlja pitanje da li se oseća neprijatno dok izgovara hvalospjeve na račun vlasti u Srbiji koja je, kako navodi, evropski šampion u korupciji i kriminalu.

„Gospođo Von der Layen, da li Vam bude bar malo neprijatno dok izgovarate hvalospjeve na račun vlasti u zemlji evropskom prvaku u korupciji i kriminalu?

Djecu izbacuju iz obdaništa

Da li Vas je sramota kada izgovorite da je Vučićeva Srbija u kojoj se djeca izbacuju iz obdaništa jer su im roditelji opozicija, u kojoj se opozicionarima razbijaju glave, pale automobili i otpuštaju sa posla jedna od najnaprednijih država u procesu pristupanja EU?

Da li Vas je bar malo stid kad govoritie o vladavini prava u zemlji koja je kao državni projekat napravila fabriku marihuane i u kojoj je život ugrožen policajcima koji su fabriku otkrili?“, navodi u otvorenom pismu Đilas.

On je upitao predsjednicu Evropske komisije, "da li je svog prijatelja, Aleksandra Vučića, pitala zašto vrijeđa novinare, zašto je špijunirao rusku opoziciju, zašto sa Rusijom ima zajednički komitet za borbu protiv obojenih revolucija i zašto u Novom Sadu šalje batinaše na studente?"

Vučićev potrčko

„U Novom Sadu, iz koga je premijer Vučević sa kojim ste odbili da se vidite zbog sastanka sa ruskim ministrom, kao da ne znate da je on samo potrčko Aleksandra Vučića i da je do tog sastanka došlo uz Vučićevu saglasnost“, rekao je predsjednik opozicionog SSP-a.

"Vama očigledno ništa od svih činjenica koje sam naveo nije važno. Od svega toga je važniji litijum. Imam za Vas dvije informacije.

Prva, litijum se u Srbiji kopati neće. I druga, mi želimo Srbiju u Evropi za čiju smo slobodu podnijeli ogromne žrtve ne zbog Vas i evropskih birokrata, već zbog boljeg života naših građana", poručio je Đilas.