specifična lokacija

Dodik: Zapad rezervisao Balkan za svoje ciljeve, ali nema šanse da se u RS izvede obojena revolucija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je "Zapad rezervisao Balkan za svoje ciljeve i da zapadne sile vrše pritisak na RS jer žele da ih drugi slušaju, a ne da istupaju u svojstvu partnera".

Međutim, šef SNSD-a dodaje da "ne odustaje od svojih političkih principa i predstavljanja srpskog naroda koji ga je izabrao".

"Ne mogu odustati od svojih političkih principa. Smatram sebe predsjednikom RS, demokratski izabranim od naroda. Moram da predstavljam srpski narod koji me je izabrao, a ne da se povinujem nekim zapadnim vladama", rekao je on za rusku agenciju Tas.

Kaže da je Zapad odavno prestao da mu prijeti jer znaju njegov stav, ali da su mu uveli mnoge sankcije i učinili sve da mu zakomplikuju život.

"Mi smo na specifičnoj lokaciji, na Balkanu, gdje su zapadne sile, reklo bi se, rezervisale ovo mjesto da bi utjecale na nas", naveo je Dodik.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je moguća neka vrsta obojene revolucije u BiH s obzirom na to da se Zapad, na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, često miješa u poslove zemalja koje smatra nezgodnim ili neisplativim, Dodik je rekao da oni to konstantno pokušavaju, ali da nema šanse da se u RS izvede obojena revolucija.

On je rekao da su iz više izvora provjerene prijetnje koje je dobio, da ne strahuje za svoj život, ali da je racionalan i da ne treba isključiti takve pokušaje.

"Uzimajući u obzir ova upozorenja, pokušavamo, moglo bi se reći, da prevaspitamo naše službe bezbjednosti i povećamo mjere ove vrste", dodao je Dodik.