Predstava u SARTR-u

‘Oslobođenje Sarajeva’ oduševilo publiku: Glumila i unuka Mirze Delibašića

Dugo u Sarajevu nismo vidjeli tako moćno glumačko pozorište, poručio je Haris Pašović

Predstava "Oslobođenje Sarajeva" reditelja Harisa Pašovića s premijerom i dvije reprize oduševila je publiku koja je sve tri večeri uživala u SARTR-u.

U izvanrednom glumačkom anasamblu su Davor Sabo, Maja Salkić, Hana Zrno, Kemal Rizvanović, Jasenko Pašić, Alen Konjicija, Faruk Hajdarević, Mirela Lambić i djeca Luka Sučić, Dino Hamidović, Merijem Serdarević, Livija Delibašić, Una Bajrović, Leon Rauković.

Predstava “Oslobođenje Sarajeva” je rađena prema originalnoj drami Dušana Jovanovića “Oslobođenje Skoplja”. Uz režiju, adaptaciju teksta također je uradio Pašović.

Nakon izvedbi Pašović se oglašavao na Facebooku, hvaleći ekipu predstave. Slikao se i sa Slavicom Delibašić te Amrom Memić Serdarević.

"Sa dvije velike dame i screm na zidu! Slavica Delibašić, sportiskinja i supruga bosanskohercegovačke sportske legende Mirze Delibašića, i baka Livije Delibašić, koja glumi u našoj predstavi i dr. Amra Memić Serdarević, neuropsihijatrica i majka Merijem Serdarević, koja glumi u našem "Oslobođenju Sarajeva", poručio je Pašović.

Reditelj je također istakao:

"Ja sam oduševljen glumcima u predstavi. Oni su napravili, mogu slobodno to reći, senzacionalno dobre uloge! Dugo u Sarajevu nismo vidjeli tako moćno glumačko pozorište"!