HOLDEN TRENT

Iznenadna smrt mladog nogometaša šokirala američku MLS ligu: ‘Otišao je kao heroj’

Američka MLS liga je shrvana iznenadnim odlaskom mladog golmana Philadephie Union! Holden Trent umro je u 26. godini života, a tačan uzrok smrti još se uvijek ne zna.

Samo pet dana nakon završetka regularnog dijela sezone, Trent je završio na intenzivnoj njezi u bolnici, a onda je stigla vijest koju niko nije mogao ni zamisliti:

"Philadelphia Unon je shrvana smrću Holdena Trenta. Bio je divan igrač i žestok natjecatelj, još važnije bio je odani sin, brat, zaručnik i saigrač koji je sve oko sebe činio boljima.

On je utjelovio pravo značenje odlučnosti, predanosti te ustrajnosti i jako će nam nedostajati. Izražavamo najveće suosjećanje s njegovom porodicom, zaručnicom i prijateljima", objavio je MLS klub u emotivnom opraštaju na službenim kanalima.

Porodica preminulog nogometaša se također oglasio na Instagramu te svima zahvalila na podršci i molitvama u ovom teškom trenutku.

Za preminulog golmana održana je minuta šutnje prije utakmice doigravanja druge ekipe Uniona, a trener Marlon LeBlanc je uoči susreta otkrio ekipi da je "Trent otišao kao heroj" te kao donor organa.