raport saznaje

Drama na ponovnom brojanju za načelnika Bosanskog Petrovca: Utvrđeno da su se glasovi dodavali i kandidatu SDA i SNSD-a, trenutna razlika je tri glasa

U Glavnom centru za brojanje Centralna izborne komisije u toku je ponovno brojanje glasova za nekoliko izbornih jedinica za koje je CIK naložio ponovno prebrojavanje galasova.

Ipak, kako saznaje Raport, najzanimljivije je ponovno brojanje za načelnika Općine Bosanski Petrovac, koje s najvećim zanimanjem, ali i velikom napetošću prate posmatrači SDA i SNSD-a.

Podsjećamo, prema utvrđenim rezultatima, samo s jednim glasom razlike pobijedila je SNSD-ova kandidatkinja Bobana Velaga-Lipić. Njen protukandidat je Mahmut Jukić iz SDA i CIK je uvažio zahtjev te stranke za ponovnim brojanjem.

Od jutros od kada traje brojanje u više navrata mijenjao se rezultat, čak u korist Velage-Lipić, čas u korist Mahmuta Jukića.

U jednom trenutku, Jukić je vodio za glas ispred SNSD-ovke, da bi već u drugom ponovo povela Velaga-Lipić.

Na nekim biračim mjestima pronađeno je da je dodavan glas SDA-ovom kandidatu, ali je isto tako utvrđeno da je glas dodavan i kandidatkinji SNSD-a.

Prema posljednjim, Raportovim informacijama, trenutno Mahmut Jukić vodi sa tri glasa razlike. Tako da se očekuje da će do samog kraja ponovnog brojanja situacija biti neizvjesna.