Koncert za sladokusce

‘Zoster’ ponovo u Sarajevu, stižu ‘najgori’: Kladimo se da će se tražiti karta više

"Vreli" Mostarci svirat će 27. decembra u Domu mladih

Nakon ljetne svirke pod otvorenim nebom u centru Sarajeva, regionalna muzička atrakcija, grupa "Zoster" ponovo stiže u bh. prijestonicu. Ovog puta koncert će biti održan u Domu mladih 27. decembra, i već sada se možemo kladiti da će se tražiti karta više.

Njihov novi album "Najgori" je istinska muzička poslastica, a posjećenost na njihovim koncertima pokazuje da još nije došao smak svijeta i da još ima ljudi koji slušaju dobru muziku.

Nakon osam godina, 2023. objavili su materijal "Najgori". Mada alfa i omega grupe Mario Knezović ističe da im nije cilj kritika ili slanje društveno-angažiranih poruka, pjesme bukvalno pogađaju "u sridu".

"Stotinama puta smo svirali u Sarajevu i uvijek je bilo super", poručuje Mario.

"Vreli" Mostarci u cijelom regionu pravi su hit, a mnogi se slažu da su ih nove numere katapultirale u sami vrh muzičke scene na ovim prostorima.

Frontmen Mario Knezović u nedavnom intervjuu za Raport je, između ostalog, kazao:

"Svi smo mi ovdje prolaznici, ne treba se previše sekirati. Bombardirani smo lošim vijestima, i onda to stvara anksioznost, ali treba krenuti i od sebe i od svog dvorišta. I tu treba praviti svoj mirkosvijet, i kad se svi ti mikrosvijetovi spoje vidjet ćete da ćemo živjeti u lijepoj harmoniji. Svako od sebe treba poći".