ne mijenja principe

Njemačka disciplina: Flick odbio igračima Barcelone dati slobodan dan

Fudbaleri Barcelone su u subotu u Madridu deklasirali Real sa 4:0 u "El Clasicu", a prije pet dana su kod kuće "razbili" i Bayern sa 4:1 u Ligi prvaka.

Barca u ovom momentu igra najbolji fudbal na planeti, prepuna je mladih i supretalentovanih igrača iz svoje škole, a na čelu tabele u La Ligi poslije 11 odigranih kola ima 30 bodova, šest više od Reala, koji je branilac titule.

Trener Katalonaca Hansi Flick, koji je donio pravu revoluciju u ovaj tim, ostao je čvrsto na zemlji nakon spektakularne pobjede u Madridu i nije želio da mijenja svoje principe, koji su očigledno pravi.

Kako prenosi "As", igrači Barcelone su od njemačkog stručnjaka zatražili tri vezana slobodna dana, ali se Flick oglušio o njihov zahtjev.

Igrači su u nedjelju na treningu oporavka još jednom pitali Flicka za dan više, ali je on ostao pri svom.

Tako će Barcini fudbaleri ipak na trening u srijedu kako bi počeli sa pripremama za nedjeljni gradski derbi protiv Espanyola.

Prethodnih godina, stručni štab Barcelone na čelu sa Xavijem, umio je da nagradi igrače poslije velikih pobjeda, ali Flick je promijenio tu praksu i nema nikakvih povlastica koliko god rezultati bili dobri.