podržava trumpa

Tužba protiv Muska i njegove pro-Trump grupe zbog poklona glasačima od milion dolara

Okružni tužilac Philadelphije zatražio je od državnog sudije da ukine kontroverznu akciju Elona Maska koji je daje milion dolara registrovanim biračima.

Podnoseći tužbu protiv Muska i njegove pro-Trump grupe, "America PAC", demokratski okružni tužilac Larry Krasner rekao je:

"Okružni tužilac Philadelphije je zadužen za zaštitu javnosti od takvih smetnji i nepoštenih trgovačkih praksi, uključujući ilegalne lutrije.

“Također, DA je zadužena za zaštitu javnosti od miješanja u integritet izbora.

Danas je Philadelphia DA pokrenula građansku tužbu prema zakonu Pensilvanije. Ova građanska tužba niti isključuje niti zahtijeva potencijalnu buduću tužbu prema krivičnom zakonu Pennsylvanije.

Tužilaštvo Philadelphije će voditi parnicu na osnovu činjeničnih tvrdnji i pravnih argumenata koji su u osnovi današnjeg podneska u zapisniku i na sudu."

Musk, najbogatiji čovjek svijeta, vlasnik Space-X, Tesle i društvene mreža X, dijeli čekove kao dio pokušaja da ubijedi ljude da se registriraju za glasanje - i što je ključno da glasaju prijevremeno - kao zagovornik Donalda Trumpa.

PAC je prošle sedmice dodijelio dvije nagrade od milion dolara registrovanim glasačima u Michiganu i Wisconsinu - uprkos upozorenjima Ministarstva pravde da bi isplate mogle biti nezakonite.