Njihova jednostavnost dio je njihove čarolije. Sastojci su bazični, ali rezultat ovisi o nijansama – pravoj količini maslaca, svježim orasima i, naravno, savršeno balansiranoj aromi vanilije.
Vanilin šećer odavno je standard u receptima, ali uz novu Kotányi Bourbon vanilija pastu, kiflice prelaze na sasvim novu razinu.
Priprema
U zdjelu dodajte šećer, maslac i bourbon vanilija pastu
U zdjelu dodajte šećer, maslac i bourbon vanilija pastu i miksajte dok se sastojci ne spoje, oko 5 minuta. Dodajte orahe, brašno i sol te zamijesite glatko i mekano tijesto.
Formirajte tijesto
Tijesto formirajte u duguljast oblik, omotajte folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Zagrijte pećnicu
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Izvadite tijesto
Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite ga na 30 komada. Svaki komad formirajte u kiflicu tako da se napravi maleni valjak čiji se krajevi stanje i zaoble.
Poslažite kiflice
Poslažite kiflice na lim pazeći da ih međusobno udaljite 5 cm i pecite oko 10 minuta.
Izdvadite kiflice iz pečnice
Kad su kiflice pečene, izvadite ih iz pećnice i ostavite 2 minute na limu. Oprezno ih prebacite u zdjelicu s bourbon vanilin šećerom i uvaljajte.
Ostavite da se ohlade
Prebacite ih na rešetku i ostavite da se ohlade te ih pospremite u metalnu kutiju. Mogu stajati na hladnom i tamnom mjestu do 2 sedmice.