Gerstnerov tajni recept za polumjesece od vanilije smatra se najboljim na svijetu! Sa savršenom kombinacijom nježne teksture i intenzivnog okusa vanilije, ovi polumjeseci su pravo remek-djelo
Sastojci za 60 komada:
- 600 g običnog brašna
- 400 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 300 g rendanih oraha
- 2 kašičice vanilin-šećera
- 2 žumanca
- so
Priprema:
Na radnu površinu prosijte brašno i šećer u prahu. Maslac, orahe, brašno, šećer, žumanca, vanilin-šećer i prstohvat soli umesiti u glatko testo. Ohladite tijesto oko 1 sat.
Razvaljajte komade tijesta u trake debljine 1 cm i narežite na male komade. Razvaljajte dlanom na pobrašnjenoj radnoj površini, oblikujte kroasane i stavite na tepsiju.
Pecite polumjesece u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 10 minuta dok ne porumene.
Pomiješajte vanilin i šećer u prahu i time pospite polumjesece. Zatim ostavite da se ohladi.