Vijesti

Dodik izvrijeđao Stanivukovića: On je političko nedonošče, vaspitano da ima sve što poželi

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da namjera opcije gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića očigledno nikada nije bila da se bavi pitanjima građanima, već samo ličnom promocijom.

Odgovorio je ovo Dodik na pitanje da prokomentariše aktuelna dešavanja u Banjoj Luci i odnos gradonačelnika Stanivukovića prema odbornicima i skupštinskoj većini.

“On je na prevaru dobio podršku nekih građana u Banjoj Luci i sada ti građani vide da on nikada ozbiljno nije mislio da bude gradonačelnik. Njemu je ta pozicija trebalo da posluži za neke dalje političke borbe i on žrtvuje Banjaluku, dovodi je do propasti u situaciji kada treba da se rješavaju određena važna pitanja. Nažalost, građani Banje Luke će to vidjeti na jedan najdirektniji način, imajući u vidu nedoraslo ponašanje gradonačelnika i situaciju u kojoj se ne uvažava ni praksa u institucijama, nego se samo radi na ličnoj promociji i onome što može da bude atraktivno samo u jednom trenutku ali time se ne rješavaju problemi života i grada”, istakao je Dodik, koji je predsjednik SNSD-a.

On je podsjetio da je SNSD upravljao Banjom Lukom u smislu gradonačelnika od 1998. godine i grad nikada nije imao probleme.

“Logično je da sada kada imate takvo političko nedonošče na čelu grada da imate probleme, jer on smatra da sve što postoji u gradu treba da bude usmjereno i podređeno samo njemu. Kao mezimac u porodici koji je vaspitan tako da sve što poželi mora da ima, on misli da tako ide i u javnom životu. Naravno, da to ne ide tako”, rekao je Dodik.