Sport

Izuzetno rizičan potez: Hasan Salihamidžić bi mogao mnogo toga izgubiti

Hasan Salihamidžić nije u najboljim odnosima sa navijačima Bayerna iz Munchena otkad je iz kluba "otjerao" Hansi Flicka. Podsjetimo, bivši bh. reprezentativac je bio u sukobu sa Flickom, a to je kulminiralo odlaskom njemačkog trenera iz kluba.

Navijači su bili bijesni i tražili su da Salihamidžić napusti klub. Ipak, uprava Bayerna, svjesna da je Salihamidžić u posljednjih nekoliko godina odradio odličan posao nije pristala na njegovu smjenu.

Salihamidžić je tokom godina doveo mnogo mladih igrača, a mnogi od njih su se pokazali kao pun pogodak. Jasno je da bivši bh. reprezentativac ima odličan "nos za talente", ali njegov posljednji potez je sve začudio.

Naime, Salihamidžić želi da u redove Bayerna iz Munchena vrati "propalog talenta" Renata Sancheza. Ovaj 23-godišnjak je još 2016. godine došao iz Benfice u Bayern, ali nije opravdao očekivanja i na kraju je prodan kao veliki promašaj.

No, Sanchez iza sebe ima sjajnu sezonu u Lilleu, s kojim je osvojio titulu prvaka Francuske. Salihamidžić smatra da je Portugalac mnogo napredovao i mentalno sazrio da nastupa u bavarskom gigantu.

Ovo je izuzetno rizičan potez Salihamidžića, jer ukoliko Sanchez ne opravda očekivanja, Hasan će se naći na žestokom udaru navijača i novinara koji žele njegov odlazak. Šta će se desiti, ostaje da vidimo.