Sport

Agent Christiana Atsua objavio nove šokantne informacije: Nije poznato gdje se nalazi

Agent Christiana Atsua kaže da nije poznato gdje se nogometaš nalazi, dan nakon što je objavljeno da je izvučen iz ruševina zgrade "s povredama" nakon zemljotresa u Turskoj.

Agent Christiana Atsua: Činimo sve što možemo

Sada se zna da je više od 11.000 ljudi ubijeno u južnoj Turskoj i sjevernoj Siriji. Ganski napadač Atsu igra za Hatayspor, a potpredsjednik kluba Mustafa Özat rekao je da je igrač spašen.

"Činimo sve što možemo da lociramo Christiana", rekla je Nana Sechere.

Potom je dodao:

"Kao što možete zamisliti, ovo je i dalje razarajuće za njegovu porodicu."

U objavi na društvenim mrežama, agent je dodao: "Nakon jučerašnje obavijesti iz kluba da je Christian izvučen živ, tek trebamo potvrditi gdje se Christian nalazi."

Menadžer Hatayspora Volkan Demirel rekao je za tursku sportsku web stranicu Spor Arena da "još nema vijesti" ni o Atsuu ni o sportskom direktoru Taneru Savutu, koji je prijavljen kao nestao u ponedjeljak zajedno s igračem.

Savutovo mjesto i stanje trenutno nije poznato.

"Da su u bolnici, zar ne mislite da bih ovo podijelio? Molim vas, nemojte biti sigurni da je preživio. Ovo ne treba pisati kako je preživio", rekao je.

Ambasadorica Gane u Turskoj, Francisca Ashietey-Odunton, rekla je za radio stanicu Joy FM da postoji "konfuzija" oko toga gdje je Atsu poslan.

"Jučer me ovdašnje Ministarstvo vanjskih poslova obavijestilo da žele potvrditi je li Christian Atsu pronađen i spašen. Te poslan u medicinski centar", rekla je.

Razne informacije o nogometašu

Potom je dodala:

"Jutros su me opet iz Ministarstva vanjskih poslova uvjeravali da rade grozničavo kako bi otkrili u koju je ustanovu poslan. I javit će mi se što je prije moguće jer sam bio na njima da ga moram posjetiti ."

Atsu, 31, odigrao je 107 utakmica za Newcastle i igrao za Chelsea, Everton i Bournemouth.

Osvojio je 65 utakmica za Ganu i pridružio se Hataysporu u septembru nakon sezone sa saudijskom momčadi Al-Raed.

Podsjetimo, više svjetskih medija danima unazad objavljivalo je razne informacije o Christian Atsu, bivši igrač engleskog Chelsea. Prva informacija je objavljena da je pronađen živ ispod ruševina nastalim zbog potresa koji je nekoliko sati ranije pogodio jug Turske i Siriju.

Prema izjavama nekih čelnika kluba, ali i igrača s kojim igra u Hataysporu, to nije bila tačna informacija i demantirana je.

Međutim, dan nakon je objavljeno da je pronađen i da je u bolnici.