rasturanje bh. tima

Ahmedhodžić suspendovan, Kodro se povukao. Hoće li se oglasiti Džeko i Pjanić?

Polako, ali sigurno, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine tone u veliku krizu

Polako, ali sigurno, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine tone u veliku krizu.

Nisu razlog samo katastrofalni rezultati "Zmajeva" i još katastrofalniji potezi rukovodstva Nogometnog saveza BiH, uključujući smjene selektora kao na traci, nego i to što se ionako ne baš raskošan igrački kadar počeo osipati.

Prvo je uoči kvalifikacijskih mečeva protiv Lihtenštajna i Islanda početkom ovog mjeseca stigla vijest da je Nogometni savez BiH suspendirao Anela Ahmedhodžića!

Pokrenut postupak

"Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od strane njegovog kluba Sheffield Uniteda dostavljen medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova povreda nije ozbiljnije prirode.

Članovi stručnog štaba i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt s Ahmedhodžićem. Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi.

Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprečava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu s važećim propisima", istakli su iz NSBiH.

Potom se javio i naš vodeći stoper.

"Želio sam sačekati da utakmice završe prije nego se oglasim, ali okolnosti su se promijenile. Nažalost, dobio sam povredu i donio sam odluku da ne budem na okupljanju ovog puta, kako bih počeo rehabilitaciju što je brže moguće i što prije se vratio na teren. Svi koji su trebali da znaju imali su tu informaciju.

"Ne vjerujte svemu što čitate"

"Znam svoje tijelo i mislim da je najbolje da ostanem u Sheffieldu gdje imam najbolje šanse da se oporavim.

Svi znaju šta osjećam prema BiH, svi to mogu vidjeti kako igram i ostavljam sve na terenu. Ne vjerujte svemu što čitate. Kako god, mislim da svi znaju za probleme koji okružuju naš državni tim", poručio je Anel, jasno pokazavši da su, očito, iskopani rovovi između dvije strane.

Još drastičniji korak povukao je Kenan Kodro koji je danas, nakon ekspresne smjene svog oca Mehe s mjesta selektora BiH, objavio da završava reprezentativnu karijeru.

I ne samo to...

"Oproštaji nikada nisu lagani ali u ovom momentu dok čelni ljudi FSBiH uništavaju fudbal u BiH, odlučio sam da ne učestvujem u tome i da se oprostim od reprezentacije.

Svima onima kojima je fudbalska reprezentacija BiH u srcu želim puno uspjeha u budućnosti", poručio je 30-godišnji Kodro.

Nakon ovoga, ostaje samo da se pitamo ko je idući, kao i šta čekaju najveće zvijezde bh. tima, poput Edina Džeke i Miralema Pjanića.

Igrači koji uživaju nepodijeljenu podršku svih istinskih navijača moraju biti svjesni činjenice da njihov utjecaj prelazi granice terena.

Zato itekako imaju i pravo i obavezu da se oglase i javno kažu da li podržavaju evidentno i srozavanje i rasturanje i reprezentacije i Saveza.

Jedan nagovještaj već smo dobili. Upravo se Pjanić nalazi među onima koji su dali "like" objavi Kenan Kodre...