imaju li srca i razuma?

Aida Hrnjić o Skupštini KS i SDA-ovoj drami o kancelariji: Emocionalni roller coster kojeg sam preživjela me smrvio

Kukanjavu zastupnika Stranke za BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, uz odgovarajuću podršku njihovih kolega iz SDA, komentirala je i Aida Hrnjić.

Predsjednica Udruženja Colibri, o kojem se također raspravljao na jučerašnjoj sjednici kantonalne skupštine, o čemu je Hrnjić također pisala u objavi na Facebooku.

"Slika je dotukla"

"Emocionalni roller coaster kojeg sam danas preživjela me smrvio. A Bgmi sam mislila da meni ničega više zabremedet nije.

Nekad mislim da sam toliko toga proživjela da me ništa ne može dočekati nespremnu.

Danas me ipak dotukla slika kad zastupnici SDA i jos neke stranke čijeg se imena ne sjećam, tačnije dio njih ustaje iz protesta, a zbog neke kancelarije u KS.

Ubijte me ako sam shvatila od vike šta je poenta. U toj kancelariji je bio neki klub pa više nije. Obična kancelarija. Kunem se da sam imala poriv reći im evo vam moja, slobodno dođite, samo prestanite", poručuje Hrnjić.

U nastavku navodi:

"U tom kreće tačka o usvajanju inicijative da se "Colibri" i Udruženje roditelja ubijene djece Sarajeva 1992-1995 proglase udruženjima od značaja. Pomenuti zastupnici ustaju, odlaze, ne slušaju, dio se vraća, stoji na vratima kao kakav šerif, vratar, izbacivač, ne znam.

Zar nimalo digniteta?

Gledam, mislim hej djeco naša, nekom ste sva radost i rana ljuta, nekome daleko ispod kancelarije... i još nekog političkog prepucavanja oko zakazivanja neke sjednice i daljnjeg prepucavanja.

A makar saslušati ono zašto su sjedila i sve njih strpljivo slušala ta dva roditelja, zar je toliko bilo teško. Zar je išta preče od djece. Zar nimalo digniteta i pijeteta.

Samo sam mislila imaju li i zrno razuma i srca. Spomenuti zastupnici ustaju, izlaze, ja u suzama, djeca i živa i ona što ih ubiše", napisala je Hrnjić.