vrijednost 5.000 km

Akcija “Stočar”: Banjalučani ukrali tele i janjad. Uhapšeni su

Banjalučani R.K. i R.M. uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili više krađa. Oni su uhapšeni u akciji "Stočar", koju je PU Banja Luka sprovela u saradnji sa Policijskim upravama Prijedor i Mrkonjić Grad.

"Navedena lica sumnjiče se da su u periodu od 20.05. do 13.06.2024. godine na području Banje Luke, Prijedora i Mrkonjić Grada počinila više krivičnih djela 'Krađa', te da su oštećenim licima pričinila materijalnu štetu od oko 5.000 KM", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodaju da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi lice R.K, kojom prilikom je pronađena i oduzeta sitna stoka (tele i jagnjad), građevinska mašina, građa i cement, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, prenosi ATV.

"U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica R.K. i R.M. biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima", zaključuje se u saopštenju.