uhapšen dvojac

Akcija u Čapljini i Mostaru: Vojnici Oružanih snaga BiH uhapšeni zbog trgovine drogom

Dvije osobe uhapšene su u subotu nakon što su pripadnici Odjela za posebne namjene SKP MUP HNK na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja, proveli operativnu akciju na području Mostara i Čapljine s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga.

Kako su za Bljesak rekli iz MUP-a HNK, ovom prilikom slobode su lišene dvije osobe T.T. (1994) iz Mostara i R.R. (1998) iz Čapljine. Kod njih su pronađene: suha zeljasta tvar koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bijela praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu speed, te tablete koje asociraju na opojnu drogu extasy.

Na osnovu sudskih naredbi za pretresanje, izvršeni su pretresi kuća i objekata koje koriste osumnjičene osobe, kao i pretres jednog vozila kojeg su koristili osumnjičeni. U pretresima kuća i prostorija koje koriste osumnjičeni su pronađeni dvije automatske puške, veća količina municije, kao i određena količina vojne opreme i određena količina suhe zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu i vaga za precizno vaganje, dok je pretresom vozila pronađen 81 komad tableta koje asociraju na opojnu drogu exstasy.

Obje osobe su aktivni službenici Oružanih snaga BiH.