postoji interes

Ako Edin Džeko ode iz Fenera mogao bi ga zamijeniti drugi golgeter svjetskog ranga

Reporter lista Milliyet Senad Ok ocijenio je najnovija dešavanja u Fenerbahceu, koji se nakon predsjedničkih izbora priprema za novu sezonu pod vodstvom legendarnog portugalskog trenera Josea Mourinha.

Nakon što je Ali Koc pobijedio na predsjedničkim izborima u "žuto-plavom" klubu, sve su se oči uprte su u tržište transfera.

"Bio je to Kongres koji je ušao u historiju Fenerbahcea. Bilo je vrlo važno što je Ali Koc izašao na podij s Azizom Yildirimom (protivkandidat za predsjednika, op.a.), posebno nakon pobjede na izborima.

Cijela je zajednica odahnula. Bilo je i trenutaka kada ljudi nisu mogli suspregnuti suze.

Fenerbahce će u novu sezonu ući kao klub s jedinstvom i solidarnošću", navodi Ok.

Pripreme Fenera će početi oko 22. juna. U julu je planiran kamp u Austriji i odigravanje prijateljskih utakmica uoči početka kvalifikacija za evropsku Ligu prvaka.

Do tada, moraju se riješiti dileme u igračkom kadru slavnog turskog kluba.

Jedna od njih je vezana i za to hoće li u redovima Fenerbahcea ostati kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko koji je u proteloj sezoni bio vodeći strijelac Fenerbahcea.

"Za Edina Džeku postoji ozbiljan interes. Ako donese dobru ponudu, Fenerbahce bi mogao biti voljan da ga pusti da ode. Također bi osigurali prihod od transfera.

Ima ponuda iz Saudijske Arabije i ako bude želio otići, mislim da Fenerbahce neće insistirati na njegovom ostanku.

Umjesto Džeke, možda će doći novi napadač", navodi Ok.

Navodno, Fener bi u slučaju odlaska Džeke doveo još jednog slavnog veterana, golgetera španske Barcelone Roberta Lewandowskog.

"Pitao sam o opcijama za Lewandowskog, ali još nisam dobio nikakvu potvrdu.

Općenito, pred sezonu će se napraviti tri-četiri transfera", kaže novinar Milliyeta.