PHONE LINK

Ako koristite Windows i Android telefon, najavljena nova funkcija bi vam se mogla svidjeti

Microsoftovo novo ažuriranje Phone Link omogućuje gotovo besprijekorno izdvajanje teksta iz sinkroniziranih slika s Android uređaja, poboljšavajući funkcionalnost na više uređaja i pojednostavljujući rad korisnika.

Microsoft predstavlja novu funkciju u Phone Linku koja korisnicima omogućuje odabir i kopiranje teksta sa slika sinkroniziranih s Android telefona.

Funkcija je trenutno u verzijama Release Preview Insider, no uskoro bi trebala biti i široko dostupna, piše Zimo.

Phone Link, poznat kao Link to Windows na Android uređajima, sinkronizira pozive, poruke, obavijesti, slike i omogućuje emitiranje zaslona telefona na Windows računala.

Njegova je funkcionalnost s iOS uređajima ograničenija, jer podržava samo obavijesti, poruke i pozive putem Bluetootha.

Prethodno je Windows Snipping Tool omogućio izdvajanje teksta otprilike u isto vrijeme kada je Phone Link dodao obavijesti o dijeljenju slika.

To novo ažuriranje pojednostavljuje proces, dopuštajući ekstrakciju teksta izravno unutar aplikacije. Ova je funkcija dostupna u Phone Link verziji 1.24051.91.0 i testirana je na Insider Preview Build 22635.3646 (Beta kanal).

Testiranje je pokazalo da je OCR radio prilično dobro, ali je napravio više grešaka u usporedbi sa Samsungovim ili Appleovim ekstraktorima teksta na istoj fotografiji stranice knjige.

Za duže odlomke teksta možda bi bilo učinkovitije omogućiti kopiranje i lijepljenje s više uređaja, izdvojiti tekst na telefonu i poslati ga na WIndows računar.

Microsoft je ranije ove godine najavio i svoje prve AI računare kao i najveću promjenu na tastaturi PC računara s windows OS-om u posljednjih 30 godina.