novi trend

Ako vas je nervirao duck face, ovo će još više. Generacija Z ima novu selfie pozu, bizarna je

Nova hit poza za selfieje preplavila je TikTok, BeReal i Instagram i postala najnoviji bizarni trend generacije Z

Nakon nesretnog duck facea i brojnih drugih inačica selfie poza, generacija Z osmislila je novi trend, takozvani "scrunch face", odnosno "zgrčeno lice".

Ako vam treba pomoć da shvatite kako to tačno izgleda, pokušajte da se namrštite i zamislite da vam je biber ušao u nos, ili ste, recimo, pomirisali ljuti začin. Ako vam još nije jasno, ova cura će vam zorno predočiti o čemu se radi.

Nova hit poza za selfieje preplavila je TikTok, BeReal i Instagram i postala najnoviji bizarni trend generacije Z, tvrde influenceri. U prilog tome govori i činjenica kako je gore pokazana snimka, u kojoj cura tvrdi da je scrunch face novi hit, prikupila čak 1,6 miliona pregleda i više od hiljadu komentara.

@strawberrymilkmob

♬ original sound - Strawberrymilkmob

"Stvarno jest, a ja je ne mogu izvesti", "U pravu si, OMG", "To je poza 'jako se zabavljam'" i "Još sam u šoku", samo su neki od komentara tiktokera.

"Postoji ta hiperfiksacija na to da si slatka mala beba", izjavila je Brittany Tomlinson, 26-godišnja tiktokerica i komičarka koja ima 7,4 miliona pratitelja na platformi. Drugi su pak podsjetili kako je mrštenje jedan od prvih izraza koji usvojimo kao bebe, pa je možda i to djelomičan razlog zašto je ljudima drag taj izraz lica. Bilo vam drago ili ne, scrunch face je tu i ne ide nigdje.

@ameliezilber

i scrunch my face too much :p

♬ Needs - Verzache