trener plavih

Al-Tuwaijri pred utakmicu s Veležom: Nisam sretan s onim što sam vidio u Tuzli. Neki igrači su nam pod znakom pitanja

Plavi su u sklopu priprema za narednu utakmicu Premijer lige BiH protiv Veleža organizovali press-konferenciju.

Mediji me obratio prvi strateg Željezničara Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

“Očekujemo zanimljivu utakmicu, izazov je igrati protiv tima koji igra veoma dobro u ovom trenutku. Za nas je sutra jako bitna utakmica, moramo odigrati dobro i dati sve od sebe.”

Trener Plavih nije želio komentarisati situaciju protiv Tuzla Cityja, prenosi SCSport.

“Nisam tip trenera koji će izaći pred medije i kritikovati pojedinačne nogometaše, nogomet je kolektivni sport, neću nikog izdvajati, a to ćete vidjeti dok god sam ovdje i gdje god budem radio. Znam šta je bio problem u Tuzli, nisam sretan zbog toga, ali moja odgovornost i moj zadatak je da to pokušam riješiti”, kazao je Al-Tuwaijri i dodao:

“Svaka utakmica je drugačija i ako uporedim tri utakmice koje smo igrali, svaka utakmica je bila drugačija od ostale. Igračima ću reći i rekao sam šta je razlog loših igara u četiri zida, ali nažalost po nas nema sve što kažem iza zatvorenih vrata u svlačionici i u četiri zida izađe u medije. To je prva stvar, a druga stvar je da nisam ovdje samo da vidim probleme nego da budem i iskren prema vama. Utakmica i liga generalno je izjednačena, nikad ne možete biti sigurni kako će se utakmica odvijati. Imamo šansu na ovom stadionu i vjerujemo da možemo pobijediti bilo koga. Vjerujemo da možemo pobijediti bilo kojeg protivnika, a ne samo Velež”, kazao je strateg Želje:

“Da li imamo kvalitetu? Vidjeli ste utakmicu protiv Borca, vidjeli ste ostale utakmice te je jasno da kvalitet imamo i da je problem psihičke prirode. Stadion može biti uz vas i protiv vas, a ako psihički niste spremni onda nema šanse da pobijedimo utakmicu. Ako generalno nisu igrači na dobrom mjestu onda ne mogu igrati i ja to svima kažem. Mi imamo kvalitet, uvijek možemo gledati oko pojedinaca, ali ako ne igramo kao tim ne možemo pobijediti ovu utakmicu”.

Za kraj je otkrio da je pod znakom pitanja nastup Sulejmana Krpića dok Aleksandar Boljević sigurno neće biti u konkurenciji za ovaj meč.

“Imamo neke igrače koji su pod znakom pitanja poput Sulejmana Krpića, a Aleksandar Boljević nije u potpunosti spreman te neće biti spreman za sutrašnju utakmicu iako nam je jako bitan igrač”, kazao je Al-Tuwaijri.