Novi v.d. direktor KCUS-a

Alen Pilav: Sebiji Izetbegović će biti ponuđeno radno mjesto na KCUS-u

Do nje je hoće li prihvatiti, rekao je

Novoimenovani v.d. direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Alen Pilav kazao je da je Sebiji Izetbegović, koja je smijenjena sa čela ove ustanove, ponuđeno novo radno mjesto u ovoj zdravstvenoj ustanovi te da će se ona očitovati da li ga prihvata.

"Gospođa Izetbegović je specijalista ginekologije i na osnovu toga je pravna služba dala mišljenje, raspoređena je na radno mjesto na Klinici za ginekologiju i akušerstvo", rekao je Pilav tokom gostovanja u Centralnom dnevniku Face televiziji.

Objasnio je da oduzete titule i zvanja ne ometaju rad Sebije Izetbegović kao specijaliste ginekologije.

"Sebija Izetbegović je moja kolegica, imamo kolegijalan odnos. Naši stavovi u pogledu upravljanja KCUS-om, liječenja pacijenata, pristupa medicini su potpuno različiti! Ona je dobila novo radno mjesto; to je bila moja zakonska obaveza i to rješenje sam potpisao. Ona je specijalista ginekologije i na osnovu toga je dobila novi posao na Klinici za ginekologiju i akušerstvo."

Istakao je da Sebija "ima validnu specijalizaciju i subspecijalizaciju".

Objasnio je da je Izetbegović trenutno na bolovanju i da je riječ o standardnoj proceduri te da KCUS ima bazični metabolizam koji radi.

Naglasio je da prava Izetbegović ni na koji način neće biti ugrožena te da je odluka o prihvatanju radnog mjesta na njoj.

Na pitanje da li će praviti rekonstrukciju KCUS-a na način da izvrši određene smjene kadrova Pilav je odgovorio primjerom, rekavši da kada se promijeni trener ne mora doći do promjene tima, ali da rezultati mogu biti drugačiji.