NIZ DOKAZA PROTIV NOGOMETAŠA

Alves se u suzama pravdao na suđenju za silovanje: ‘Kleknula je i zadovoljila me’

Počelo je suđenje Daniju Alvesu, slavnom brazilskom nogometašu optuženom za silovanje. Po mnogima najbolji desni bočni u historiji nogometa, koji je u karijeri osvojio 43 trofeja, optužen je da je 30. decembra 2022. u VIP dijelu noćnog kluba u Barceloni silovao 23-godišnjakinju.

Tužiteljstvo protiv Alvesa ima niz forenzičkih i videodokaza te iskaze svjedoka. Tvrde da je Alves na spomenuti datum pozvao žrtvu i njezine prijatelje, počastio ih pićem, a zatim djevojku odveo u WC kao jedini dio noćnog kluba koji nije bio pokriven kamerama. Navodno je tražio oralni seks, što je ona odbila, pa ju je silovao, a zatim napustio klub. Djevojka je odmah policiji prijavila incident. Liječnik ju je pregledao, a policija je započela istragu.

Alvesu prijeti 12 godina zatvora

Alvesu prijeti 12 godina zatvora, a otkako je prvi put ispitan u januaru 2023. godine, nekoliko je puta mijenjao iskaz. Prvo je rekao da nikad nije upoznao žrtvu, zatim je izjavio kako je bio s njom u WC, ali da se ništa nije dogodilo.

U trećoj priči priznao je da je došlo do oralnog seksa, a u četvrtoj da je bilo i sporazumnog seksa, no to nije želio odmah reći kako njegova supruga ne bi saznala. Sada, nakon što je promijenio tri advokata, govori kako je bio previše pijan da bi znao što radi. Suđenje, na kojem navodna žrtva svjedoči skrivena iza zastora, pri čemu će joj biti promijenjen glas, počelo je u ponedjeljak.

"Napio sam se vina, viskija i gina"

Nakon što je djevojka koja optužuje Alvesa za silovanje govorila pred sudom, na red je došao optuženik. Ovako je Alves pričao u sudnici: "Toga dana otišao sam s prijateljima na ručak. Došli smo oko 14:30. Popili smo pet boca vina i bocu viskija. Ja sam popio bocu i pol vina i nekoliko čaša viskija. Kada smo napustili restoran, otišli smo u prvi klub na runde gin-tonika. Otišli smo tamo autom, Bruno je vozio jer ja nisam mogao zbog alkohola.

"Djevojke su prišle meni. Prema njima sam se odnosio s poštovanjem"

Dalje smo išli u klub Sutton. Došli smo tamo oko 2:30 ujutro, ispratili su me do stola broj šest. Jedino je tu bio WC. Bio sam čest gost kluba i uzimao sam taj stol kad god je bio slobodan. Počeli smo piti i plesati. Prvo su nam prišle dvije djevojke i počele plesati s nama. Zatim su pozvale još tri cure, djevojku koja me optužuje i njene prijateljice. Uopće im nije bilo neugodno. Razgovarali smo uz moje jasno poštovanje prema njima i uvjeren sam da su znale ko sam.

"Ona je prva krenula trljati svoje intimne dijelove tijela o moje"

Alves tvrdi da je djevojka koja ga optužuje započela s intimnostima: "Plesali smo, pričali i brzo smo se zbližili. Bila mi je sve bliže i trljala svoje intimne dijelove tijela o moje. To je bio tipični disko ples, malo perverzan. Ona je ta koja je počela dirati moje intimne dijelove. Nakon plesa nisam inzistirao da dođe u WC jer je odmah pristala. Rekao sam joj da idem tamo, čekao sam dosta dugo i već sam mislio da neće doći i da to ne želi. Krenuo sam van, a onda se ona pojavila na vratima. Kleknula je na koljena i počela me oralno zadovoljavati. Skinuo sam hlače i sjeo na WC šolju. Oralni seks je bilo sve što je napravila, da bi pred kraj sjela na moje noge i ja sam ejakulirao na njeno tijelo."

"Nisam je udario ni bacio na pod jer nisam nasilan"

Brazilac, koji je do tada bio na rubu suza, tada se rasplakao i nastavio: "Nisam je udario, nisam je bacio na pod jer nisam nasilan čovjek. Nije mi rekla da ne želi seks. Nijednog trenutka mi nije signalizirala da ne želi ništa sa mnom. Nakon te noći nisam vidio oštećenu i njene prijateljice.

"Došao sam kući i legao pored žene koja je već spavala"

Kada smo napustili klub, bio sam jako pijan. Došao sam kući i legao pored žene koja je već spavala. Ovo nisam odmah rekao jer sam mislio da bi mi mogla oprostiti. O tome da me terete za silovanje sam saznao iz medija. Svijet mi se srušio. Potpuno sam uništen, svi računi su mi blokirani, kao i svi ugovori koje sam imao."