Vijesti

Amerikanac optužen da je ubio izbjeglicu iz Bosne. Rasim popravljao klimu kad ga je Brendon izbo

Brendon Sanders (33) optužen je za ubistvo prvog stepena te za oružanu pljačku nakon što je 12. maja ubio Rasima Katanić (69), porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Sve se desilo na krovu jedne zgrade gdje je Katanić, inače vlasnik “K & R Heating & Cooling” došao da popravi klimu u jednom restoranu.

Policija je saopštila da je Sanders izbo Katanića, a onda od njega uzeo šrafciger kojim je kasnije obio dva stana u zgradi, prenose Nezavisne.

Kako se dalje navodi u saopštenju, Katanić je radio na krovu restorana popravljajući kompresor kada je ubijen.

Nakon što je izbo Katanić u vrat i glavu, on je od njega ukrao novčanik, ključeve te pomenuti šarafciger.

Nadzorne kamere su snimile Sandersa kako izlazi iz zgrade u odjeći koju je ukrao iz stanova u koje je provalio. Katanićev šarafciger je ostavio na jednom poštanskom sandučetu u zgradi.

Motiv ubistva je i dalje nejasan, ali je Sandersovo ponašanje tog dana bilo neuobičajeno. U optužnici se navodi da je bio i psihički nestabilan.

Katanić je ukopan 16. maja, a iza njega su ostali supruga i kćerke. Prema informacijama s društvenih mreža, Katanić je porijeklom iz Tuzlanskog kantona.

Iako nije zvanično optužen, Sanders se sumnjiči i za ubistvo studenta Imana al Saradža. Kako prenosi Chicago Sun Times, njegovo tijelo je pronađeno u Sandersovom zamrzivaču.