MEGAZVIJEZDE NA POPISU

Amerikanci složili novi dream team za Olimpijske igre

Američka košarkaška reprezentacija na Svjetsko prvenstvo 2023. stigla je bez najvećih zvijezda NBA lige i na kraju turnira ostala bez medalje nakon što je u polufinalu izgubila od kasnijeg pobjednika Njemačke (111:113), a u borbi za treće mjesto od Kanade (118:127, produžetak). Za Olimpijske igre u Parizu priprema se supermomčad.

Insajder Adrian Wojnarowski otkriva da je reprezentacija SAD-a popunila 11 od 12 mjesta za igrače koje će Steve Kerr voditi u Parizu. Velike zvijezde NBA lige najavile su povratak u roster, a to se i dogodilo i Amerikanci će ponovno biti momčad koju će drugi pokušati dostići.

Megazvijezde na Kerrovom popisu

Popis predvode megazvijezde LeBron James i Stephen Curry, tu su Kevin Durant, Jayson Tatum, Devin Booker…, ali i Joel Embiid u svojoj debitantskoj akciji za reprezentaciju SAD. Svi igrači na popisu, izuzev Embiida, koji se iz Kameruna u Ameriku doselio kao 16-godišnjak i koji je prije dvije godine uzeo i francusko državljanstvo, već su nastupali za SAD na velikim takmičenjima.

LeBron James vraća se na Olimpijske igre prvi put nakon Londona 2012. i bit će mu to četvrti nastup na košarkaškom olimpijskom turniru. Curry dosad nije igrao na olimpijskim igrama.

Košarkaši turnir na Olimpijskim igrama u Parizu igrat će se od 27. jula do 11. avgusta, a SAD u njega kreće iz grupe C u kojoj su i Srbija, Južni Sudan i još nepoznati kvalifikant.

Košarkaška reprezentacija SAD-a za Olimpijske igre u Parizu, 11 od 12 mjesta:

LeBron James (LA Lakers)

Stephen Curry (Golden State Warriros)

Kevin Durant (Phoenix Suns)

Joel Embiid (Philadelphia 76ers)

Jayson Tatum (Boston Celtics)

Devin Booker (Phoenix Suns)

Tyrese Haliburton (Indiana Pacers)

Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves)

Jrue Holiday (Boston Celtics)

Bam Adebayo (Miami Heat)

Anthony Davis (LA Lakers)