bila u bijegu

Amerikanka osuđena na 90 godina zatvora zbog ubistva u ljubavnom trokutu

Kaitlin Armstrong (35) osuđena je na 90 godina zatvora nakon što je proglašena krivom za ubistvo 25-godišnje Anne Moriah Mo Wilson, prenosi NBC News.

Dugo iščekivano suđenje započelo je 1. novembra. Uslijedilo je više od godinu nakon što je Wilson pronađena mrtva u kući svoje prijateljice 11. maja 2022. godine.

Bili na kupanju

Nekoliko sati prije smrti profesionalne biciklistkinje, ona se sastala s kolegom biciklistom Colinom Stricklandom.

Otišli su na kupanje, večerali i popili piće prije nego što je Strickland odbacio Wilson do doma njene prijateljice. Sat kasnije, Wilson je pronađena ubijena u rezidenciji.

Istražitelji su brzo usmjerili pažnju na Stricklandovu djevojku, učiteljicu joge Kaitlin Armstrong, čije je vozilo viđeno u blizini kuće u kojoj je Wilson ubijena.

Wilson i Strickland zabavljali su se 2021. dok su on i Armstrong bili razdvojeni. Međutim, Armstrong i Strickland na kraju su se pomirili, navodi Austin American-Statesman.

Ipak, Strickland je ostao prijatelj s Wilson, što je navodno razbjesnilo Armstrong.

Greškom puštena

Nakon ispitivanja, Armstrong je greškom puštena iz pritvora. Potom je napustila Austin i otputovala u New York prije nego što je njen trag nestao.

Nakon 43 dana bijega, Armstrong je uhapšena u Kostarici 29. juna.

Američke službe tada su objavile njeno hapšenje i otkrile da je 18. maja koristila lažni pasoš kako bi pobjegla iz zemlje.

Nakon što je vraćena u Sjedinjene Američke Države, optužena je za ubistvo. Izjasnila se nevinom. U četvrtak je proglašena krivom za ubistvo prvog stepena nakon suđenja koje je trajalo dvije i po sedmice.