Sport

Amir Hadžiahmetović na pragu Besiktasa, na Grbavicu bi moglo stići više od milion maraka

Amir Hadžiahmetović na pragu je transfera u redove Besiktasa.

Prema vijestima turskog portala A Spor, “Crno-bijeli” iz Istanbula će pojačati redove bosanskohercegovačkom zvijezdom iz redova rivalskog Konyaspora.

Amir Hadžiahmetović: Zainteresiran bio i Galatasaray

Za veznjaka “Zmajeva” bio je zaintreresiran i Besiktasev gradski rival Galatasaray. Otkriveni su i detalji ugovora 25-godišnjeg nogometaša.

Besiktas će platiti obeštećenje od tri miliona eura Hadžiahmetovićevom klubu, Konyasporu, za ovaj transfer. Ugovor uključuje milion eura bonusa.

U idućoj prodaji dogovoreno je 20% udjela. Bh. igrač potpisat će ugovor s Besiktasom na 4,5 godine.

Ukoliko transfer bude zvanično potvrđen, značilo bi to i radost na Grbavici.

Šest golova ove sezone

Naime, kada je Hadžiahmetović 2016. godine napustio Željezničar kako bi prešao u Konyaspor, klubu s Grbavice pripalo je 500.000 eura obeštećenja uz 20% procenata od idućeg transfera.

Ukoliko transfer u Besiktas bude zaista težak tri miliona eura, u kasu Željezničara će stići 600.000 eura, znači blizu 1,2 miliona maraka!

Amir Hadžiahmetović direktno je učestvovao u deset golova ekipe Konyaspora ove sezone. Postigao je šest pogodaka i upisao četiri asistencije u 23 utakmice.

Zanimljivo, predsjednik Konyaspora Fatih Ozgokcen rekao je prije nekoliko dana da je odbio sve ponude.

“Tokom ovog prijelaznog roka naš klub je dobio službene ponude za Amira. Neke od njih su iz inozemstva, a neke iz turskih superligaških timova.

Ne prodajemo ga. Odbili smo sve ponude. Budući da za Amira nema ponude po cijeni koju smo odredili, njegov transfer trenutno ne dolazi u obzir”, rekao je Ozgokcen.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare